SZÓFA // KRITIKAI MŰHELYBESZÉLGETÉSEK

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

SZÓFA // KRITIKAI MŰHELYBESZÉLGETÉSEK

BORSIK MIKLÓS: FUTÁRLÍRA
– a szerzővel Dobos Barna beszélget, az esemény moderátora Enesey Diána lesz –


Ismét műhelybeszélgetés a Szófa szervezésében; Borsik Miklós: Futárlíra  című kötetéről fogunk beszélgetni a szerzővel és Dobos Barnával. Az eseményt moderálja: Enesey Diána.
Borsik Miklós mindenhová magával hordja a fejét, benne látományok és hallományok tömege. Fel-felvillanó képek belülről, cseppkőbarlang, regisztrálja, aminek az árnyképe elsuhan: a Mester utca, a Víg, a Podmaniczky, a Város. Platón örülne. Hallja az ugatást a Tömő utcából, versidézetek suhannak és gabalyodnak, néha megzöttyen, kátyú, teker tovább: biciklis futár. Viszi a csirkeszívet, a lecsót, a bulgurt, viszi az olvasottakat és amit éppen kitalál. Állandóan asszociál, képtelen leállni. Van, amikor történeteket állít össze, ezek ebben a kötetben nincsenek benne, ebben úgynevezett versek vannak, egy tudat cikkanásai. A lelkével nem foglalkozik, elég, hogy lát-hall, a töredékekből atmoszféra támad, villódzik a kint és a bent. Totál realista és teljesen elvont. Ritkán tűnik fel ennyire eredeti tehetség a magyar irodalomban.
Spiró György
A Szófa színtiszta irodalom. Mi nem reklámozunk, és nem adjuk el az adataidat. Ezeket az eseményeket mi azért szervezzük, mert számunkra a magyar kultúra, a kortárs irodalom ÜGY. Az esemény ingyenes, azzal tudsz minket támogatni, ha előfizetsz a Szófára. Ezért cserébe online olvashatod 9 kortárs szépirodalmi folyóirat tartalmát, és a Szófa saját anyagait.
A belépés díjtalan (de minden támogatást köszönettel fogadunk).

2024 október 03

Részletek

Dátum: október 3.
Időpont: 19:00 - 22:00