A KÉKNYELŰ ÉS A BUDAI ZÖLD
Őshonos magyar szőlőfajta, 2013 óta hungarikum, termőterülete összesen 48 hektár, és ebből 46 a Badacsonyi borvidéken, a többi pedig annak közelében található. Nőivarú, ezért általában budai zölddel vagy rózsakővel együtt ültetik. Igen, ez a kéknyelű, ez az ezerszer átkozott és ezerszer magasztalt fajta, amelyből a pezsgőtől a késői szüretelésű édes borig szinte mindent lehet készíteni, mégis majdnem kihalásra ítéltük. Az utóbbi években szerencsére újra felfedezték maguknak a borászok, és egyre több fogyasztó válik őszinte rajongójává. Mai kóstolónkon a kéknyelűk csodálatos világával ismerkedünk, és kóstolunk mellé egy-két budai zöldet is, hogy lássuk a különbséget. Szokás szerint legalább 8 bor kinyílik az este folyamán. A borsort később közöljük.
A kóstoló ára 6.000 Ft, a helyszínen készpénzben fizetendő.
Kérünk benneteket, hogy részvételi szándékotokat feltétlenül jelezzétek előre a borsmenta.edit@gmail.com címen.
Nem elég csak a Facebookon jelezni, hogy jöttök, írjatok levelet a megadott címre, ez fontos!
A kóstoló után Finta László vacsorával is készül; ha szívesen maradnátok egy igazi, Finta-féle kényeztetésre, ezt is jelezzétek előre.